Bebek Büyütürken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Büyütürken Dikkat Edilmesi Gerekenler

NeHiR     09-11-14     bebek     Bebek Büyütürken Dikkat Edilmesi Gerekenler     551 Defa Okundu

bebek-buyuturken

  • Pudra isiliğe iyi gelir mi? Büyüklerimizin de söylediği isiliğe karşı pudra kullanmak yanlış bir düşüncedir. Toz pudralar cildin isilik olmasını engellememektedir. İsiliğin oluşmasını engellemek için ve isilik olduktan sonra yapılması gereken en iyi şey çocuğun sık sık yıkanmasıdır.
  • Sütünüzün yetmediğini düşünüp mama vermek Bir bayan için en büyük endişe kaynağı bebeğini besleyememektir. Anneler sütünün yetmediğini bebeğinin aç kaldığını düşünüp mama takviyesi yaparlar. Fakat sütün yetip yetmediğine karar vermek için bebeğinizin bezine bakmalısınız. Bebeğiniz bezini 24 saat içinde 5-6 kez ıslatıyorsa anne sütü ile doyduğu anlaşılır. Anne sütünün yeterli olup olmadığına en doğru kararı çocuk doktorunuz verecektir. Çocuk hastalıkları uzmanı doktoru yapacağı muayene ile mama kullanıp kullanmamanız konusunda sizi bilgilendirebilir. Unutulmamalıdır ki hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz.
    • Bebeğim ağladı hemen kucağıma almalıyım Bebeğiniz her ağladığında kucağınıza almanız onu kucağa alıştırır ve durum bir süre sonra size çok zor gelmeye başlar. Bebeğiniz her ağladığında kucağınıza almanız sorunu çözmez. Bebeğiniz ağladığı zaman yanına yaklaşıp onunla konuşabilirsiniz, ona ninni veya şarkı söyleyebilirsiniz. Bebeğinizin sırtını veya karnını okşayarak onu sakinleştirebilirsiniz. Bebek alışmasın diye hiç kucağa almamakta doğru değildir bebek kendini güvensiz ve mutsuz hisseder bunun için denge iyi kurulmalıdır.
    • Çocuğum iki yaşına geldiğinde bezi bırakmalı Çocuk iki yaşını doldurur doldurmaz bezi bırakması için zorlamak çok yanlış olur. İki yaş tuvalet eğitiminin başlama dönemidir. Bezi bırakma süresi çocuktan çocuğa farklılık göstermektedir. Bazı çocuklar bir ay içerisinde bırakır bazıları ise 8 ay bir yıl sürebilir.
    • Bebek Bezi Kaç Saatte Bir Değiştirilir? Bebeklerde bez değiştirme süresi değişmekte olup ilk aylarda çok sık bez değiştirmek gerekebilir. Özellikle yeni doğan bebeklerde mesane kasları henüz gelişmemiş olduğundan çok sık bez değiştirmek gerekmektedir. Yeni doğan bebeklerde ilk ay bazen günde 12-14 defa bez değiştirmeniz gerekebilir. Sonraki aylarda ise günde 7-8 defa bez değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bebek 1 yaşını geçtikten sonra bez değiştirme günde 5-6 defa yeterli olabilir. Bebek bezinin değiştirme süresi bebekten bebeğe ve bez markasına göre de değişiklik gösterebilir. Bir yaşından sonraki bebeklerde ise fazla sıvı tüketen bebeklerin bezini daha sık değiştirmek gerekmektedir.

Etiketler

Sende Paylaş:  Facebook    Tweet    Pinterest    Google+    Whatsapp  

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?


Bizi Takip Etmeyi Unutmayın!